Sofia SamodelkinaSavonlinna

Ei kuvaa

Osaaminen

taidemaalari

Oma kuvaus

Minun nimeni on Sofia Samodelkina ja olen nuori taiteilija Karjalasta. Olen syntynyt pienessä kaupungissa Suomen rajan lähellä vuonna 2003. Elämässäni ei ollut mitään edellytyksiä, että tulen taiteilijaksi, vaikka muistan, miten luonto ja eläimet kiinnostivat minua ihan varhaisesta iästä asti. Lapsuudessa tykkäsin lukea ja katsoa kirjat kirkkaiden valokuvien kanssa, joilla oli kuvattu eläimiä. Opin maalata kopioimalla nämä kauniit valokuvat kirjoista. Ajan kuluessa taitoni kehittyi pikku hiljaa ja kiinnostus taiteeseen tuli suuremmaksi.

Perheeni asui useissa kaupungeissa, mutta, kun olin 3 luokalla, me muutimme Pietariin ja asuimme siellä noin 10 vuotta ennen Suomeen muuttamista. Ennen taidekoulua kävin taidekursseilla omassa koulussa. Ne eivät olleet vakavia, mutta nautin niistä. Kun ilmeisesti näkyi, että kuvataide on se alue, jossa haluan kehittyä edelleen, oli tehty päätös minun alkavan käydä Taidekoulussa Pietarissa. Voin rohkeasti sanoa, että juuri Taidekoulu antoi minulle taiteeseen liittyvät hyvän pohjan ja perustaidot. Opiskelu kesti 5 vuotta ja sen päätyttyä sain todistuksen taiteellisesta koulutuksesta.

Sen jälkeen vielä yhden vuoden päästä päätin koulun ja pääsin opiskelemaan Taidelukioon Suomessa, silloin muutinkin Suomeen. Nyt valmistun Taidelukiosta ja haluan päästä yliopistoon opiskelemaan taidetta edelleen.

Omalla taiteella näytän, miten kaunis ja monipuolinen meidän maailma on. Uskon, että juuri taiteella on tarkoitus inspiroimaan ihmisiä ja pyrin kuvaamaan maailman kauneutta, miten itse ymmärrän sitä. Ajattelen, että hienoin taiteen asia on se, että jokainen ihminen ymmärtää ja tulkitsee sitä omalla tavalla, mikä antaa mahdollisuuden mietiskellä laajemmin ja monipuolisemmin. Taiteilijana annan katsojille semmoisen mahdollisuuden.

P.S. Jokainen taiteeni keräilijä saa aitoustodistuksen (Certificate of Authenticity) englannin kielellä teoksen lisäksi. Annetut hinnat eivät sisällä postikustannuksia!

Ota yhteyttä sähköpostin kautta ja katso työprosessit Instagramissa!

Instagram: artist_sonya

Sähköposti: samod.sofia@gmail.com

Tunnisteet: Maalaus, vesivärit, eläin, realismi