Sanni KemppainenOulu

Ei kuvaa

Osaaminen

taidemaalari
piirtäjä, kuvittaja

Oma kuvaus

Olen itseoppinut ja kuva-artesaaniksi kouluttautunut kuvataiteen tekijä Oulusta ja työskentelen päivätyökseni koulunkäynninohjaajana.

Kuvan tekemisessä minulla ei ole mitään tiettyä yhtä suosikkitekniikkaa vaan ennemminkin omat visioni kertovat, mikä tekniikka mihinkin työhön sopii. En pidä ajatuksesta jumittua yhteen tiettyyn menetelmään, sillä se rajoittaa mielestäni liikaa luovuutta ja omaa visiota. Tykkään työskennellä akryylimaaleilla, värikynillä, lyijykynillä, tusseilla ja raapekaivertimilla, mutta myös taidegrafiikan olen kokenut itselleni hyvin mieluisaksi ja omaan tyyyliin sopivaksi taiteen menetelmäksi. Opintojen jälkeen grafiikan työstäminen on jäänyt pois sopivan työtilan puutteen takia, mutta mietinnässä on kokeilla , olisiko linokiverrus tekniikkana helposti toteutettavissa pienessä kotiteljeessa. Lisäksi viime vuosina olen innostunut sekatekniikasta yhdistämällä vesivärejä ja tusseja sekä kokeilemaan itselleni haasteellisempia öljyvärejä.

Tyylillisesti teokseni ovat monesti kuvituksenomaisia, mutta vain ilman sitä tarinaa. Haaveilen aina toisinaan ajatuksesta päästä kuvittamaan jotain satukirjaa tai jopa osalliseksi johonkin näytelmän lavastusprojektiin.

Aiheet teoksiini kumpuaa lapsena luetuista taidokkaasti vesivärein kuvitetuista lastenkirjoista, mutta myös lapsuuden maaseutumiljööstä, mökkimaisemista sekä tähän asti koetusta elämästä. Visuaalisesti kiinnostavat elokuvat antavat myös joskus hyviä ideoita uusiin teoksiin. Jokatapauksessa luonto on kuitenkin yleensä vahvasti läsnä monissa teoksistani tavalla tai toisella.

Tunnisteet: sisustustaide, maalaus, kuvittaminen, kuvitus, taidegrafiikka