Minttu PolsoNurmijärvi

Ei kuvaa

Osaaminen

taidemaalari
kuvanveistäjä

Oma kuvaus

Olen Minttu Polso,
Pohjanmaalta ponnistanut, maailman kertaalleen kiertänyt ja nykyään Nurmijärvellä vaikuttava taiteilijanalku. Vaikka oma ammatillinen taustani on syöpätutkimuksessa, on taide pysynyt tärkeänä harrastuksena koko aikuisikäni. Muutama vuosi sitten tutustuin konkretismitaiteilijoiden tuotantoon ja kiinnostukseni geometriseen abstraktioon heräsi. Lopulta maalaustaiteen tekeminen sai minut myös hakeutumaan Nurmijärven taideyhdistyksen jäseneksi ja aikuisten taiteen perusopintojen pariin Nurmijärven Opistolle.

Samalla tavoin kuin yksinkertaiset molekyylit voivat rakentaa monimutkaisia rakenteita tai jopa eläviä organismeja, pyrin taiteellani kuvaamaan monisyisiä tunteita ja ohimeneviä hetkiä käyttämällä yksinkertaisia geometrisia kuvioita. Nämä kuviot vuorovaikuttavat keskenään rakentaen kokonaan uuden, kiehtovan tarinan.

Pyrin aina täydellisyyteen maalatessani, vaikka se ei koskaan onnistukaan. Siinä on iso ero tietokoneella tai tekoälyllä tehtyyn virheettömään taiteeseen. Ehkä tässä epätäydellisyydessä piilee kaiken kauneus, koska lopulta täydellisyys on näennäistä ja mahdotonta saavuttaa.

Tunnisteet: geometria, geometrinen abstraktio, abstakti taide, modernitaide, sisustustaulu, taulu