Maisa SumariHelsinki

Ei kuvaa

Osaaminen

taidemaalari

Oma kuvaus

Olen Maisa Sumari, helsinkiläinen taidemaalari. Taiteen saralla opettajiani ovat olleet muun muassa Onni Oja, Erkki Hervo, Matti Vainikainen, Kari Jylhä, Reijo Saarelainen ja Veikko Takala. Varsinaisen työurani tein kieltenopettajana (ranska, saksa, ruotsi) sekä kuvaamataidon opettajana Pohjanmaalla. Olen myös Pohjalaisen taiteilijaliiton jäsen, ja töitäni on ollut esillä monissa yhteisnäyttelyissä.

Ihminen on tärkein aihe taiteessani. Vaikka tekisin abstraktia maalausta, lähtökohtana on lähes aina ihminen, yksi tai kaksi, joskus harvoin useampi. Taustalla soiva musiikki siivittää sivellintä, liikun mukana ja maalaan. Leonard Cohen on vuosikausia soinut tauotta työhuoneessani. Siihen en ole kyllästynyt, hyräilen mukana ja tunnen oloni täyteläisen onnelliseksi.

Abstrakteissa töissäni koetan kuvata viivojen, muotojen ja värikenttien avulla ihmisen yksinäisyyttä tai läheisyyttä toisen kanssa, hellyyttä, kaipausta, iloa, surua. Yli 50-vuotisen maalarinurani aikana on ollut vaihdellen esittäviä ja abstrakteja kausia, mutta kuten sanottua, kaiken takana on ihminen.

Tunnisteet: Taulu, taiteilija, taidemaalaus, maalaus, maalaustaide, taidemaalari