Mikko RaatikainenRovaniemi

Ei kuvaa

Osaaminen

taidemaalari
valokuvaus/muu
kirjoittaja

Näyttelyt ja esiintymiset

Oma kuvaus

Rovaniemeläinen itseoppinut kuvataiteilija, joka tavoittelee erämaamaisiin maalauksiinsa eletyn hetken tunnelmaa. Monissa teoksissa tunnusomaista on matalalta suuntautuvan auringon tai kuun valaistus, sekä pilvipeitteeltään repeilevä taivas. Myös tehokas perspektiivivaikutelma on monissa teoksissa keskeistä: Etualan tarkoista yksityiskohdista tekijä johdattelee maisemansa sumenevaan äärettömyyteen. Kesäaamun sumuisilta soilta, keväthankien valoista ja varjoista, ja kosteikkoisten rämeikköjen kätkoistä taiteilija etsii sielunmaisemaansa.
Teokset ovat vesivärin ja pastellin yhdistelmiä, tai pelkkiä pastellimaalauksia.
- Valo, ja sen suunta ovat maisemamaalauksessa oleellisia tekijöitä; hyvä maisemamaalaus syntyy valoista ja varjoista. Mielestäni teos on onnistunut silloin, kun katsoja pystyy "astumaan" teoksen sisään, ja kokemaan siinä kuvatun tunnelman.

Kehystettyjen (sisältää lasin) teoksien hintoihin sisältyy postiennakolla vakuutetun lähetyksen toimittaminen tilaajalle. Tällä hetkellä ongelmana on yli kahden kilon painoiset lähetykset, johtuen siitä, että posti ei enää vakuuta niitä. (Muutos 1.11.2016 alkaen.) Myös vakuutetun postilähetyksen enimmäiskoko rajoittaa suuremman teoksen toimittamista. Kokoluokassa se tarkoittaa n. 35x50 cm:n kokoista teosta kehyksineen. Tätä suurempien teosten toimitustapa noutoa lukuun ottamatta on tällä hetkellä ratkaisematta.
Kehystämättömät teokset toimitetaan tavallisena pakettina, mutta kuitenkin "helposti särkyvää"-tarralla varustettuna. Koska teokset (pastelli) ovat ns. kiinnittämättömiä, pakkauksesta pyritään tekemään mahdollisimman tiivis, jossa itse teos ei pääse liikkumaan.
Kaikista teoksista, jotka noudetaan suoraan tekijältä, vähennetään postituskulut, jotka ovat n. 20-35 €.

Tunnisteet: lapland artist, maisema, tunnelma, pastelli