Marika AlataloKotka

Ei kuvaa

Osaaminen

taidemaalari
muotokuvamaalari
piirtäjä, kuvittaja

Näyttelyt ja esiintymiset

Oma kuvaus

TAIDENÄYTTELYT:
Haikon Kartanossa! 1.4-31.5.2021
Kotkan pääkirjaston aula 24.6.-25.7.2021 TULOSSA!

Lämmin tervehdys teille!Suuri kiitos, kun pysähdyit katselemaan taidettani!

Olen harrastelija taidemaalaaja, ammattilaisen yksityistunteja käyttävä. Ihana, hyvin taitava moniosaaja mentorini Eivor Ewalds on hyvin vaativa, mutta tietää paljon mistä puhuu. Hänen maalauksiaan on menestynyt Italiassa ja Ranskassakin, katselen ihaillen hänen opetustaan ja hänen näkemystään.
Taidemaalaamisen olen aloittanut vuonna 2004 kansalaisopistossa, jolloin maalasin öljyväreillä vain maisemamaalauksia, sitten elin elämääni kasvoin ja maalailuni kuihtui hetkellisesti. Meni 12 vuotta, syntyi kaksi ihanaa tytärtä. Jonka kautta tuli uusi inspiraatio satumaailmaan ja fantasia aiheisiin teoksiin lasteni kautta. Pääsin uudelleen taidemaalaukseen kiinni ja tunnen, kuinka syvälle se on tällä kertaan kiinnittynyt itseeni.

Satumaailma / naivismi taide on yksi intohimoni, mutta myös tämä toinen sensuellisempi, romanttisempi, haaveilevampi taide naisista, tulee omasta tunne pohjastani. Menetin pitkäikäisen rakkaan koirani, joka teki kipeää tunnemyrskyä. Annoin tunteiden näkyä maalatessa. Aloitin kokeilemaan vierasta aluetta, muotokuvia, maalasin koirani, maalasin naisia pohtien naisen tunteita ja naisen elämää tunteiden kanssa. Koen, että me naiset olemme hyvin tunteikasta ja ajattelevaista väkeä, saamme ideoita päivittäin, jotka voisi piristää meitä itseämme. Haaveilemme päivistä, kun kaikki olisi hyvin edes viikon, eikä jokin asia taas menisi mönkään. Yritämme joskus liikaa ja sitten tullaan taas pää edellä alas. Itkemme ilosta, surusta, hormonaalisista syistä, hyvästä tunteesta ja joskus ailahtelemme niin nopeasti, että sekin itkettää. Emme edes itse ymmärrä, miksi koemme niin paljon erilaisia tunnetiloja. Naiset ovat taidetta, heillä on suuri viehätysvoima, sisäinen mysteeri ja kuultavaa kerrottavaa. Naiset eivät ole objekteja, enkä toivo, että näette maalauksissani vain eroottisuutta. Naisissa on paljon mielenkiintoista kerrottavaa, mitä yritän viestiä taiteellani.
Jokainen maalaus on tarina, jonka katsoja saa itse päättää mikä on tarinan alku ja loppu. Annan tarinan tulla sisältäni laajakatseisesti, monesta eri näkökulmasta, monesta eri naisesta. Olemmehan ihmisiä ja kaikki erilaisia.
Toimin pääsääntöisesti Vastaavana kosmetologina ja Spa shop managerina Haikon Kartanolla, visuaalisuutta saan kunnian käyttää myös ammatissani.
Maalatessani en vain luo kuvaa, enkä myöskään ole tulostin, joka nappia painamalla luo väriä pohjaan, vaan haluan ilmaista maalauksella, mitä en voi sanoa tai kirjoittaa.

Sydämellisin terveisin Marika Alatalo

Instagramissa lisää taidetta @emotionartbymarika
Facebook: emotioninartbymarika

Tunnisteet: Öljyvärimaalaus, naiselliset, tunnemaalaus, emotion in art by marika, taidemaalaus, naismaalaus, tarinat, kauneus, fantasiataide.