Sirpa HeponiemiLahti

Ei kuvaa

Osaaminen

taidemaalari
graafinen suunnittelija
piirtäjä, kuvittaja

Näyttelyt ja esiintymiset

Oma kuvaus

Maalaukseni ovat pääasiassa abstraktia taidetta. Värit ovat minulle tärkeitä ja usein lähden työskentelemään värien kautta. Lapsellinen uteliaisuus ja ihmettely pitävät luovuuttani yllä. Kokeilen mielelläni uusia tekniikoita ja suhtaudun avoimesti uusiin materiaaleihin. Minulle on tärkeää viestiä taiteen merkityksestä ja taiteen vaikutuksista hyvinvointiin.

Taide on minulle itsensä ilmaisua ja ajatusten virtaa, joskus meditaatiotakin. Taide tekee elämästä rikkaampaa ja ohjaa näkemään asioita uusista näkökulmista.

Ammattitaustaltani olen terveydenhoitaja ja muotoilija. Tällä hetkellä opiskelen terveydenhuollon ylempää ammattikorkeakoulututkintoa, johon yhdistän Kuvataiteen YAMK opintoja. Minua kiinnostaa hyvinvoinnin ja taiteen yhdistäminen.

Taidemaalauksessa takana on yli 15 vuoden aktiivinen työskentely, jonka aikana olen hionut tekniikoita ja työskentelymenetelmiä, sekä paininut omien rajoitteideni kanssa.

Taiteilijana omiin kriteereihin yltäminen ja ammatillisesti kehittyminen on vaatinut omien odotusten alta vapautumisen. Pääseminen eroon taiteilijuuteen liittyvistä omista ennakko-odotuksista ja suorituspaineista on ollut todella pitkä tie. Palo taiteen tekemiseen on vain kasvanut vuosien myötä ja näyttelytoimintaan lähdin 2021.

Teen taidetta säilyttäen vapauden tekemisessä. Olen tehnyt tilausteoksina niin maalauksia kuin esimerkiksi seinämaalauksia, graafisia painotuotteita sekä digitaalisia kuvia, julisteita, mainoksia jne.

25.4.2022 lisätty: Tällä hetkellä en ota vastaan tilauksia.Näyttelyt:

Valon Taikaa taidenäyttely
Suomen Taiteilijat ry
Kuusankoskitalon Galleria 3.5-28.5.2022

Painthouse Collective
Kuusankosken taideruukki
Galleria Pato 6.2-27.2.22

Suomen taiteilijoiden 53.vuosinäyttely
Helsingin kaapelitehdas
10.8-29.8.2021

M.A.D.S. Art Gallery Milan:
25.6-4.7.2021
Coming out exhibition

Näe minut - virtuaalinen taidenäyttely
25.6-10.7.2021
(Hoitotyön kohtaamisten kokemuksia)

Instagramista löydät töitäni ja lisätietoa flying_flame_art käyttäjänimellä. Flying Flame Art nimi tulee pitkään eläneestä haaveesta, joka on liekkinä elänyt sisälläni.

Viestiä voit laittaa sähköpostilla: flyingflameart@gmail.com

Tunnisteet: flyingflameart, sirpaheponiemi, taidemaalaus, taulut, lahti, taide, päijät-häme, taiteilija