Torsti PenttinenKouvola

Ei kuvaa

Osaaminen

taidemaalari

Näyttelyt ja esiintymiset

Oma kuvaus

Torsti Penttinen (s. 1930) on syntyjään Kouvolalainen, aikoinaan Ateneumista valmistunut taidemaalari ja graafikko. Penttinen teki pitkän uran SOK:n graafikkona, luoden mm. liikennemerkkejä ja muuta joka on jäänyt vahvsti olemaan vielä vuosikymmeniä myöhemmin.

Penttisen suurin intohimo on taide ja käsillä tekeminen. Meri- ja luontomaisemat ovet aina olleet hänen sydäntään lähellä, kuitenkin rakkaan Eila-vaimonsa poismenon jälkeen hän laajensi tuotantoaan myös avaruutta kuvaaviin tauluihin ja valmisti myös 3 viulua alusta asti. Avaruus on aina kiehtonut Penttistä, joka edelleen lukee intohimoisesti tiedelehtiä ja muuta kirjallisuutta pysytelläkseen ajan tasalla luonnon ihmeistä.

Penttisen töissä yhdistyy vahva tekniikan ja symmetrian osaaminen joka hänellä on selkärangassan Ateneumin ajoista asti. Hän maalaa edelleen, tämän hetken teemoinaan ikuisesti kiehtovat, samaa aikaa villit ja rauhalliset merimaisemat. Metsämaisemat Penttisen töissä ovat usein hänen sukunsa juurilta Tirvalta, jonne hän rakensi 90-luvulla kesämökkinsä. Penttinen on kunnioitettava taidemaalari ja rakastettu isä sekä isoisä, jonka maalaukset ovat osa Suomalaista klassista taidetta.

Tunnisteet: Maisemataulut, öljyvärimaalus, avaruustaide, avaruustaulut, maisemataide, merimaisemat, meri