Raija MeriläKotka

Ei kuvaa

Osaaminen

taidemaalari
kirjailija
muotokuvamaalari

Näyttelyt ja esiintymiset

Oma kuvaus

Maalaan lähes päivittäin. Rakkaasta harrastuksesta on tullut ammatti monien kurssien ja Repin-instituutin sekä ahkeran työskentelyn avulla. Erityisesti maalaan ihmiskuvia ja maisemia öljyväreillä. Kokeilen usein uusia tyylejä, minkä voi huomata vertaamalla uusimpia töitäni muutaman vuoden takaisiin.
Olen tehnyt tilaustöitä elävistä malleista ja kuvistakin. Muotokuvissa täytyy mallin olla mukana ainakin alku- ja viimeistelyvaiheessa. En pelkää suurtakaan kangasta.
Usein maalaan klassiseen tapaan mutten kaihda erilaisia pintamateriaalejakaan tai palettiveistä. Olen pitänyt useita yksityisnäyttelyitä Suomessa ja osallistunut yhteisnäyttelyihin Suomen lisäksi myös Virossa, Unkarissa ja Agora Galleryssa New Yorkissa ja YK:n päämajassa. Teoksiani on sekä yksityisten että yritysten kokoelmissa.
Lisäksi kirjoitan romaaneja. Niissä mielikuvitus pääsee todella valloilleen, jopa karnevalistisella tavalla. Kirjoittaminen on hyvä harrastus vastapainona maalaamiselle.
raija.merila@gmail.com

Tunnisteet: taidetta, Raija Merilä, Repin-Instituutti, muotokuvia, öljyvärimaalauksia, tauluja, pastellimaalauksia, maisemia, henkilökuvia, muotokuvia tilauksesta elävästä mallista ja kuvista, mustavalkokuvista värimaalauksia toiveiden mukaan