Riikka KallioHelsinki

Ei kuvaa

Osaaminen

muotokuvamaalari
taidemaalari
kuvataiteen palvelut/muu

Näyttelyt ja esiintymiset

Oma kuvaus

Teen toisenlaisia muotokuvia joihin on tallennettu mallina esiintyvän henkilön tai eläimen profiilin lisäksi, mallina olevan henkilön tai eläimen energian, eli auran, värit ja muodot.

Se mitä usein kerrotaan aurojen "näkemisestä" kyseenalaistaa monen uskomuksia, jolloin voi olla haaste ymmärtää mistä on kysymys.

Yksi selitys mitä mahdollisesti voisi aurojen näkemisessä tapahtua, on synesteettinen ilmiö missä silmät saa tietoa ympäristöstä myös muuta aistikanaavaa käyttäen, jonka aivot tai oikeastaan mieli, tulkitsee visuaalisena aurana henkilön ympärillä. Mielelle on harjoiteltu kyky tulkita usean aistikanavan kautta kulkevan tietoa visuaaliseksi tulkinnaksi, sen ihmeellisemmästä asiasta ei siis ole kyse. Dokumentoin maalaamalla ainostaan sitä miten mieleni tulkitsee näkemäänsä.

Yksinkertaisin vastaus on usein oikea vastaus ja tiede ei vielä valitettavasti osaa tutkia tätä asiaa systemaattisesti. Synestesia on subjektiivinen kokemus, eikä aivokuvantamisessa olla siellä missä tämän tutkimisessa pitäisi olla. Tunnettuja synesteetikkoja ovat mm. Jean Sibelius ja Vincent Van Gogh.

Tunnisteet: Auramuotokuvamaalausta